googlecabcba686176ad30

Wespen

Wespen bestrijden : Krul Ongedierte Bestrijding                                                                Wij  bestrijden wespen doormiddel van de poeder methode met een poedervormig insecticide. Doordat het poeder in de nestingang wordt aangebracht krijgt vooral de werkster van de wesp het middel via de poten en de beharing op het lichaam en brengt dit ook het nest binnen. Als het nest zich niet vlak achter de hoofdingang bevindt, nemen de wespen het poeder toch mee het nest in. Daardoor wordt de koningin en in eerste instantie een deel van de larven vergiftigd. Mede door gebrek aan verzorging van het broed sterft het hele nest uit. Dit is hoe het bestrijden in zijn werk gaat.

De voordelen van de poedermethode zijn dat ik overdag kan plaatsvinden en dat de wespen niet zo gauw agressief worden tijdens het bestrijden.

De kosten voor een wespen nest te bestrijden bedragen 60,- euro. (vaste prijs incl btw en garantie voor hele seizoen.)

Ook kunnen wij u helpen met het preventief bestrijden door o.a. bijen bekjes te plaatsen etc. Vraag naar de mogelijkheden.


Informatie over Wespen:

Wespen leven in groepen bij elkaar in een wespennest. De werksters zijn onvruchtbare vrouwtjes, alleen de Koningin legt eitjes. De mannetjes (darren genoemd) alleen in augustus/september, zij bevruchten de nieuwe jonge koninginnen. Alleen de jonge koninginnen overwinteren. Een wespennest wordt over het algemeen slechts 1 seizoen bewoond.